PREMIUM ALCOHOLISCHE VERASSINGEN

Deze Adventskalender met alcoholische verrassingen is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een bijzonder cadeau voor de feestdagen. Elke dag wacht er een nieuwe verrassing op je, van exclusieve whisky’s tot verfijnde rum en heerlijke likeuren. Onze kalender is met veel liefde samengesteld om je een onvergetelijke smaakervaring te bezorgen. Of je nu een kenner bent die graag nieuwe smaken ontdekt of gewoon van hoogwaardige dranken houdt, deze adventskalender zal je verwachtingen overtreffen en je helemaal in de kerstsfeer brengen.

Inhoud Adventskalender

(let op: spoiler alerts)

Heerlijk om warm of koud te drinken. Maar ook erg goed geschikt om desserts mee af te maken.

Wist je dat peperkoek niet altijd bij Kerstmis hoorde? Pas sinds de Dertigjarige Oorlog, tussen 1618 en 1648, toen de ingrediënten schaars werden, maakte men peperkoek alleen nog voor speciale gelegenheden; en vooral met Kerstmis.

We wensen je een prachtige adventstijd toe!

“Wie heeft de kokosnoot gestolen?”
Het antwoord is: niemand!

Kokosnoten zijn lang houdbaar en kunnen lange afstanden over zee worden vervoerd. Zo hebben de kokosnoten zelfs hun weg gevonden naar Scandinavië, waar ze echter vanwege de lage temperatuur niet konden wortelschieten.

Volgens een legende was Laurin een dwerg en koning van een berg in Zuid-Tirol, waar ook onze gin vandaan komt. Laat jezelf ook betoveren door deze sprookjesachtige gin.

Hetis een glasheldere gin met de aroma’s van een kruidentuin aan de Middellandse Zee. De fijnste zongerijpte vruchten, bloemen, kruiden en wortels geven een onmiskenbaar mediterraans karakter.

Kun je niet beslissen of je liever chocolade of grappa als dessert wilt? Geen probleem, we hebben de oplossing voor je: met onze Grappa di Prosecco-ballen hebben we beide heerlijkheden op een verrukkelijke manier gecombineerd.

Over ballen gesproken: wist je dat mensen vroeger appels aan hun kerstboom hingen en dat deze uiteindelijk werden vervangen door de bekende kerstballen zoals we die vandaag de dag kennen? Nee? Nu wel!

Vanavond, als Sinterklaas het land verlaten heeft, ga je lekker even onderuit om jezelf te trakteren op deze bijzondere gin. Overigens, deze meervoudig bekroonde gin wordt ambachtelijk vervaardigd in onze eigen werkplaats in Waldburg.

Deze prachtige rum heeft 18 jaar gerijpt in een solera systeem. Prachtig om puur te drinken, want deze rum heeft echt geen begeleiding nodig. Maar mocht je willen bakken komende dagen, dan hebben we een recept voor rumsterren.

Vandaag ontdek je een charmant 4cl flesje Irish Small Batch Whisky, gemaakt door ‘The Lone Hawthorn’ voor VomFass. De rijke smaken brengen de magie van Ierland naar je kerstseizoen. Elke slok proeft naar ambacht en warmte, een waardevolle ontdekking.

Heb je zin in wat zomerse vibes in de winter? Geniet dan van onze Limoncino puur en ijskoud, of giet het over met Prosecco.

 

Liever een warme drank voor deze koude dagen met met deze Italiaanse klassieker? We’ve got you covered! Check dit recept!

Een interessant weetje over een heerlijke peer! 🍐✨

Waaraan dankt de Williams Christ peer eigenlijk zijn naam?

Dit is dankzij de eigenaar van een boomkwekerij in Berkshire, Engeland, die William heette. Deze perensoort wordt vaak gebruikt voor brandewijn vanwege zijn intense smaak en karakteristieke aroma. 

Op Barbados wordt een geproduceerd met een natuurlijke zoetheid. Het is een klassieker, en onze persoonlijker favoriet. Wij vinden dat deze daarom perfect past bij de zoete periode voor kerst. 

Maar natuurlijk ook lekker voor een winters recept! Wat ga jij doen met dit heerlijke flesje? 

Deze dag heeft een heerlijke chocolade traktatie nodig. Gewoon een goede mix van kaneelstokje, een paar kruidnagels, een paar steranijs, wat kaneel, enkele jeneverbessen en een takje rozemarijn, welke een aantal dagen in de gin hebben geweekt. Enjoy! 

Een heerlijke Grappa, gerijpt in whiskyvaten.

Je hebt al de helft van de kalenderdeurtjes geopend. Over twaalf dagen is het Kerstavond. Laten we denken aan de cadeautjes: Mama? Papa? Broers en zussen? De lieve collega? Buren? Je beste vriend? … en wat dacht je van de bezorger? Ook hij zal blij zijn met een kleinigheid.

Vanavond voor de televisie drink je deze likeur, met een bakje popcorn… ZO HEERLIJK!
…Liever andere plannen? Hij is ook erg lekker bij cheesecake, vanille-ijs, of gewoon ‘on the rocks’ is deze likeur echt een traktatie. 

Heerlijk om warm of koud te drinken. Bovendien goed te gebruiken om desserts of koude gerechten af te maken. Maar ook fantastisch met ijs… wellicht inspiratie voor het aanstaande kerstdiner?

Deze London Dry Gin geniet je het beste zoals Queen Mum hem altijd lekker vond: klassiek als een Gin Tonic met citroen of komkommer en een Indian Tonic.

Heb je je eerste cadeautjes al klaar? Dan is dit het perfecte moment om de kerstcadeautjes in te pakken en jezelf te belonen met deze fruitige chocoladetruffels. Om ervoor te zorgen dat je niet uit het oog verliest wat voor wie is, hebben we aan de achterkant van dit deurtje een label (zoals we in Oberschwaben zeggen) voor je klaargezet om uit te knippen. Veel plezier met knutselen!

De abrikoos is bijzonder geliefd in Oostenrijk en behoort tot de rozenfamilie. Als je dat weet, kun je wel raden waar die bloemige geur vandaan komt. Over Oostenrijk gesproken, hieronder hebben we een kleine vertaler voor de Duitsers voor je klaargezet. 😉

De Duitser begrijpt de Oostenrijker vaak niet als het om voedsel gaat. De Marille, dat weet je nu, is in Duitsland de abrikoos. Tomaten worden Paradeiser genoemd, bonen heten Fisolen, aalbessen zijn Ribisel en gehakt is Faschiertes. Oh, en mierikswortel is Kren.
Maar ook andere dingen hebben in Oostenrijk andere namen: ze zeggen “Sackerl” voor zak en “Leintuch” voor laken, en kleding noemen ze “Gewand”. En (belangrijk met kerst) noemen ze een strik liefdevol “Mascherl”. Je hebt dit jaar veel geleerd. Bijvoorbeeld dat “heuer” zoveel betekent als “dit jaar”.

Kaneel Brownie in een glas is niet alleen een geweldig DIY-cadeau voor Kerstmis, maar ook overgoten met Nussino maakt het een waanzinnig lekkere dessert. Het recept vind je hier.

‘Everyday Dram’  betekent letterlijk elke dag een slokje. Dus vandaag mag je een slokje nemen van deze zachte Welsh Single Malt.

Wist je trouwens dat de ideale drinktemperatuur voor whisky tussen de 18 en 22 graden ligt? Dus please, drink het niet zoals in films “on the rocks”, dus met ijsblokjes. Door de kou sluiten veel aroma’s zich af; welke zich bij een kamertemperatuur juist in al hun heerlijke smaken onthullen.

Onze tip: giet de abrikozenlikeur in de mix met mousserende wijn of droge witte wijn. Zo heb je de perfecte aperitief op kerstavond terwijl de cadeautjes worden uitgepakt.

Heb je al nagedacht over wat je met de lege flessen uit deze kalender wilt doen? We hebben een idee: verzamel ze en zet ze op een dienblad op je eettafel, elk met een kleine bloem of tak. Tijdens de kerstperiode zien kleine hulsttakjes er ook betoverend uit in de flesjes.

Het beste is om jezelf af te leiden van de kerststress. En vandaag, twee dagen voor Kerstmis, kan het al behoorlijk hectisch zijn, dat begrijpen we. Heb je al je cadeautjes al klaarliggen? Nee? Ren dan snel naar onze winkel in Wassenaar – daar vind je echt voor iedereen wat wils! 

De Kerstman maakt zich langzaam klaar om te vertrekken… Of niet?

Wij staan uiteraard volledig achter de kerstman. Maar heb je wel eens nagedacht over de volgende feiten? 

  1. Over de hele wereld is er geen enkele bekende soort rendier die kan vliegen.
  2. Er zijn ongeveer 2 miljard kinderen op de wereld. Als we de religies waarin geen Kerstman voorkomt aftrekken, blijft ongeveer 15% van dat totaal over, dus 378 miljoen kinderen. Laten we ruim rekenen en uitgaan van 3,5 kinderen per huishouden, wat resulteert in 91,8 miljoen huizen.
  3. Vanwege de verschillende tijdzones zou de Kerstman 822 bezoeken per seconde moeten afleggen.
  4. De slee van de Kerstman zou dus met een snelheid van 1040 km per seconde moeten vliegen! Een normaal rendier haalt echter slechts 24 km/u.
  5. De slee zou veel te zwaar zijn. Een gemiddeld kindercadeau weegt 1 kg. De Kerstman zou dus 378.000 ton op zijn slee moeten laden. Maar vertel dit maar niet aan uw kinderen.

De Kerstman maakt zich langzaam klaar om te vertrekken… Of niet?

Wij staan uiteraard volledig achter de kerstman. Maar heb je wel eens nagedacht over de volgende feiten? 

  1. Over de hele wereld is er geen enkele bekende soort rendier die kan vliegen.
  2. Er zijn ongeveer 2 miljard kinderen op de wereld. Als we de religies waarin geen Kerstman voorkomt aftrekken, blijft ongeveer 15% van dat totaal over, dus 378 miljoen kinderen. Laten we ruim rekenen en uitgaan van 3,5 kinderen per huishouden, wat resulteert in 91,8 miljoen huizen.
  3. Vanwege de verschillende tijdzones zou de Kerstman 822 bezoeken per seconde moeten afleggen.
  4. De slee van de Kerstman zou dus met een snelheid van 1040 km per seconde moeten vliegen! Een normaal rendier haalt echter slechts 24 km/u.
  5. De slee zou veel te zwaar zijn. Een gemiddeld kindercadeau weegt 1 kg. De Kerstman zou dus 378.000 ton op zijn slee moeten laden. Maar vertel dit maar niet aan uw kinderen.
Wees er snel bij, want de voorraad vomFASS Adventskalenders is beperkt